Noheva-kuulumisia kevään kynnyksellä

TAKKin uudistunut Noheva-tiimi jatkaa toimintaa aiempien suunnitelmien pohjalta vauhdikkaasti eteenpäin. Porukka on hieman vaihtunut ja mukaan on nyt saatu uusi erityisopettaja, ammatinopettaja ja myös yksi uusi ammattiala. Kiinteistönhoidon perustutkinto tulee olemaan kiinnostava ja varmasti monipuolinen kokeilukenttä hankkeen toteutuksille.

Luku- ja numerotaitojen kehittäminen jatkuu toisten toteutuksia, malleja ja hyviä käytäntöjä sekä erityisesti TAKKin sisäisen YTO-projektin etenemistä seuraten. Perustaitojen kehittämisen kannalta yhteistyötä tullaan tekemään YTO-opintojen suunnittelussa ja toteutuksessa perustaitojen kehittymistä tukien.

Työelämälähtöisten ohjausvälineiden ja materiaalien kehittäminen jatkuu esimerkiksi rakennusalan oppisopimusopiskelijaryhmän FuturalSkills-kokeilun kautta. Uutena ryhmänä kokeiluin tulee mukaan nyt myös kiinteistönhoitoala. Tavoitteena on edelleen kehittää menetelmiä tukemaan erityisesti luku- ja numerotaitojen kehittymistä, mutta tietysti myös tukea opiskelijoiden osaamisen dokumentoinnin monipuolisia mahdollisuuksia puutteellisista taidoista huolimatta.

Digitaalista oppimateriaalia tuotetaan kokeiltavien sovellusten yhteydessä, mutta myös erilaiset kuva- ja videototeutukset etenevät kevään aikana. Tarkoituksena on tehdä aineistosta mahdollisimman saavutettavaa opiskelijan kannalta ja myös tietysti tukea perustaitojen kehittymistä.

Sovelluskokeiluja hyödynnetään myös tiedonkäsittelyn ja -hallinnan tukemiseen opintojen aikana niin koulussa kuin työpaikalla opiskeltaessa.
Monelaista kehityslinjaa ja kokeilua on siis menossa eli edessä on erittäin työteliäs ja vauhdikas vuosi! Kannattaa seurata hankkeen etenemistä täällä blogissa ja tietysti Twitterissä @NohevaTAKK.

XXX

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s